Category Archives: Животна средина

Дали азбестот од РЕК Битола ја убива Битола?

Никогаш не можете да ги поврзете точките гледајќи нанапред, туку наназад. Јас и моето семејство живееме во Битола, под Пелистер. Секако важи за одлично место за живеење, но со последните информации имам голем сомнеж дека живееме во здрава животна средина.

Градот под Пелистер се соочува со ужасна статистика: неделно откриваат по 2 случаја на болни од рак на бели дробови. (изјава дадена од д-р Рената Раденков на панел дискусија со наслов Влијанието на загадувањето во Битола – 18.12.2013 Славјанскиот институт пренесена од Утрински) Continue reading Дали азбестот од РЕК Битола ја убива Битола?